Αρωματική πράσινη σαλάτα με ψητά ροδάκινα

Υλικά συνταγής
Αρωματική πράσινη σαλάτα με ψητά ροδάκινα

Μια συνταγή, άκρως καλοκαιρινή. Αρωματική πράσινη σαλάτα με ψητά ροδάκινα. Μοναδικές συνδυασμοί στο πιάτο σας. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 2 ροδάκινα, με λευκή σάρκα (όχι πολύ ώριμα)
  • Ρόκα
  • Μαρούλι
  • Μέντα
  • 10 –12 φετούλες προσούτο
  • Φλούδες παρμεζάνας
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας , τα κόβουμε στη μέση και τα ψήνουμε πάνω σε πολύ καυτή πλάκα ή στο γκριλ μέχρι να μελώσουν.

Πλένουμε πολύ καλά τα χορταρικά, τα στεγνώνουμε με το ειδικό σκεύος ,κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα και το μαρούλι και ψιλοκόβουμε τη μέντα και τον μαϊντανό.

Στην συνέχεια, τα βάζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.

Ξεφλουδίζουμε τα ψημένα ροδάκινα πάνω από το μπολ της σαλάτας ώστε το ζουμί να πέφτει μέσα στη σαλάτα και στη συνέχεια κόβουμε τη σάρκα με τα χέρια μας σε κομμάτια αφήνοντας τους χυμούς να πέσουν πάνω στη σαλάτα.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.

Έπειτα, βάζουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και τοποθετούμε επάνω τις φέτες του προσούτο με όμορφο τρόπο.

Ραντίζουμε με σταγόνες βαλσάμικου.

Βγάζουμε το αμύγδαλο από το κουκούτσι των φρούτων, τα ψιλοκόβουμε και πασπαλίζουμε τη σαλάτα με αυτά.

Τελειώνουμε με φλούδες παρμεζάνας και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Όταν ψήσουμε τα φρούτα, δεν μας πειράζει να καούν λίγο. Έτσι θα πάρουν ωραία γεύση.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: