Ατομικά κρουασάν με καπνιστό ζαμπόν

Υλικά συνταγής
Ατομικά κρουασάν με καπνιστό ζαμπόν

Τι καλύτερο από μια συνταγή για brunch; Ατομικά κρουασάν με καπνιστό ζαμπόν. Εύκολα και πεντανόστιμα. Η γέμιση τους, κλέβει την παράσταση. Η συνταγή είναι για 8 λαχταριστά κρουασάν. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 230 γρ. σφολιάτα (έτοιμο φύλλο)
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν Γερμανίας, σε κομμάτι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 100 γρ. τυρί γκούντα Γερμανίας, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο και το κόβουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια.

Στη συνέχεια, αλείφουμε τα τρίγωνα με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε το ζαμπόν σε μακρόστενες λωρίδες.

Τις τοποθετούμε κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς του τριγώνου.

Κατόπιν, μοιράζουμε το τυρί.

Τυλίγουμε τα τρίγωνα, σχηματίζοντας μισο­φέγγαρα.

Έπειτα, τα τοποθετούμε επάνω σε μια λαδόκολλα, σε ταψί.

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα.

Τέλος, αλεί­φουμε τα κρουασάν και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.

Τα κρουασάν με καπνιστό ζαμπόν είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να φτιάξουμε τα κρουασάν, σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Σχετικές συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: