Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή απλή και πάνω από όλα απολαυστική! Εύκολοι ρεβιθοκεφτέδες. Ειδικά σε περίοδο νηστείας θα τους εκτιμήσετε πολύ. Δοκιμάστε τους και δεν θα πιστεύετε στην νοστιμιά τους.
Υλικά συνταγής
- Μισό κιλό ρεβίθια
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
Για την σάλτσα
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι,
- Ελάχιστη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 12 ώρες.
Την επομένη, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα αλατίζουμε τα 5 τελευταία λεπτά.
Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε τον πολτό με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται και προσθέτουμε λίγο αλεύρι (3-4 κουταλιές), μέχρι να σφίξει το μίγμα και να πλάθεται.
Αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε το μίγμα μπαλάκια, στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Έπειτα, τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη σάλτσα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ζαχαρίτσα.
Βράζουμε για 6 με 10 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με τη σάλτσα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να συνοδέψουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μας, με σως της αρεσκείας μας.
Σχετικές συνταγές
- Εύκολοι κεφτέδες με σπανάκι και χόρτα, πολύ νόστιμοι!
- Αγαλιποκεφτέδες, η μαγική συνταγή από την Σκύρο!
- Ριγανοκεφτέδες, μια πρωτότυπη συνταγή!
- Ρεβιθοκεφτέδες, η συνταγή από τη Σίφνο
- Ταραμοκεφτέδες, λιχουδιά για το ουζάκι και τη νηστεία
Το ξέρατε αυτό;
Κανονικά, τα ρεβίθια γράφονται με "ι" και όχι "υ", οπότε και οι ρεβιθοκεφτέδες το ίδιο. Όμως είναι δημοφιλές και το "ρεβύθια", άρα και το ρεβυθοκεφτέδες είναι μια χαρά. Στην τελική το ίδιο πράγμα είναι!