Τάρτα με κόκκινη κολοκύθα, σκέτη απόλαυση!

Υλικά συνταγής

Μια ξεχωριστή συνταγή που θα σας αρέσει. Μοναδική τάρτα με κόκκινη κολοκύθα. Μπορείτε να την απολαύσετε κάθε στιγμή. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 3 μισή φλ. αλεύρι, μαλακό 
  • Μισό φλ. νερό, κρύο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη 
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • 1 μισή φλ. ηλιέλαιο 
  • Βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 3 αυγά 
  • 2 κροκάδια
  • 1 φλ. ζάχαρη ή περισσότερο
  • Μισό κ.γλ. αλάτι 
  • 1 πρέζα γαρίφαλο, σκόνη
  • 1 μισή κ.γλ. κανέλα, σκόνη 
  • Τζίντζερ, σκόνη (3/4 κ.γλ.)
  • 2 φλ. γάλα, ολόπαχο (μισό λίτρο)
  • 3 φλ. πολτό κολοκύθα (δείτε σημείωση)
  • Σαντιγί
  • Τζίντζερ καραμελωμένο, για στόλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής 

Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. 

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη γαβάθα, για να δουλευτούν με μίξερ χειρός που έχει εξάρτημα για ζύμη. 

Το δουλεύουμε για 2 λεπτά, χωρίζουμε στη μέση τη ζύμη και σχηματίζουμε από μια μπάλα με το κάθε κομμάτι. 

Στη συνέχεια, σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη δίσκους ζύμης με την κάθε μπάλα, για ταψί τάρτας 30 εκατοστών. 

Βουτυρώνουμε 2 ταψιά και απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και τα πλάγια του ταψιού (αν δεν θέλουμε να κάνουμε 2 τάρτες, μπορύμε να καταψύξουμε τη μισή ζύμη). 

Τρυπάμε τον πάτο και τα πλάγια με πιρούνι και αφού αλείψουμε με ηλιέλαιο ένα αλουμινόχαρτο, το απλώνουμε με τη λαδωμένη πλευρά προς τη ζύμη, βάζουμε πάνω του φασόλια ή ρύζι, για να μην αφήσουν τη ζύμη να φουσκώσει, και ψήνουμε γιο 15 λεπτά. 

Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε προσεκτικά τα φασόλια (τα κρατάμε και για την επόμενη φορά) και το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε τη ζύμη άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 

Την αφήνουμε να κρυώσει προτού να συνεχίσουμε. 

Κατόπιν, ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Χτυπάμε ελαφρά τα ολόκληρα αυγά και τα κροκάδια. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ του χεριού, ώσπου το μείγμα να γίνει λεία κρέμα. 

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το γάλα και τα χτυπάμε για να αναμειχθούν καλά. 

Προσθέτουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά και τη λιωμένη κολοκύθα και αδειάζουμε το μείγμα στα δυο ταψιά με την προψημένη ζύμη. 

Τέλος, ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα. 

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει. 

Αν θέλουμε, στολίζουμε με σαντιγί και καραμελωμένο τζίντζερ πριν σερβίρουμε.

Η τάρτα με κόκκινη κολοκύθα είναι έτοιμη. 

Καλή απόλαυση! 

Συμβουλές 

  • Ψήνουμε 1-1/2-2 κιλό κολοκύθα για 1 ώρα στους180 βαθμούς Κελσίου, αφού βγάλουμε τους σπόρους. Αφαιρούμε τη σάρκα όταν μαλακώσει και τη λιώνουμε στο μύλο λαχανικών ή στο μπλέντερ. Όση περισσεύει τη διατηρούμε στην κατάψυξη γιο να κάνουμε ριζότο ή γλυκιά κολοκυθόπιτα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κολοκυθόπιτα 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής