Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για ένα απλό και υγιεινό φαγητό. Νόστιμα φιλετάκια ψαριού με γαρίδες. Ένα ελαφρύ και πλήρες πιάτο που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά συνταγής
- 3 φιλέτα ψαριού
- 3 γαρίδες
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 2 μικρές πατάτες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. λευκό κρασί
- Αλάτι
- Άσπρο πιπέρι
Για τη σάλτσα βελουτέ
- 50 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. αλεύρι
- Ζωμός από γαρίδες
- 20 γρ. λευκό κρασί
- 2-3 σταγόνες σος αγγλέ
- Αλάτι
- Άσπρο πιπέρι
- Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
Βράζουμε τα κέλυφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες για να πάρουμε το ζωμό τους.
Αλατοπιπερώνουμε τις λεπτές φέτες των φιλέτων και τα τυλίγουμε ένα ένα γύρω από τις γαρίδες.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε 1 ταψάκι ή 1 πυρέξ και τοποθετούμε τα ρολάκια.
Ρίχνουμε το κρασί, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο φούρνο να ποσαριστούν.
Έπειτα βάζουμε τα καρότα και τις πατάτες να βράσουν.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τέλος τις πιπεριές.
Όση ώρα βράζουμε τα λαχανικά, κόβουμε σε μικρά κυβάκια πατάτες, κολοκυθάκια και καρότα, και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σίτα πάνω από την κατσαρόλα που βράζει, ώστε να μαγειρευτούν στον ατμό.
Όταν βράσουν τα λαχανικά που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα τα βάζουμε σε κρύο νερό να διατηρήσουν τον επιθυμητό βαθμό βρασμού και έπειτα τα σουρώνουμε.
Αφού τα σουρώσουμε, τα σοτάρουμε με βούτυρο, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κατόπιν φτιάχνουμε τη σάλτσα βελουτέ.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
Ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό από τις γαρίδες (αφού έχουμε αφαιρέσει τον αφρό που έχει δημιουργηθεί και αφού τον έχουμε περάσει από το σουρωτήρι), αλάτι, άσπρο πιπέρι, τη σος αγγλέ και την κρέμα γάλακτος.
Αφού βγάλουμε τα ρολάκια από το φούρνο, προσθέτουμε το ζουμί τους στη σάλτσα βελουτέ που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα ρολάκια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και πάνω από τη σάλτσα βάζουμε τα λαχανικά που έχουμε φτιάξει στον ατμό.
Για γαρνιτούρα σερβίρουμε τα σωταρισμένα λαχανικά.
Τα φιλετάκια ψαριού με γαρίδες είναι έτοιμα.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού μας αρέσει αλλά καλύτερα χωρίς αγκάθια, για να τρώνε πιο εύκολα και τα παιδιά Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα φιλέτα ψαριών.
Άλλες συνταγές
- Πεντανόστιμο ψάρι της γιαγιάς
- Ψάρι λεμονάτο στο φούρνο
- Διαφορετική πεσκανδρίτσα με σπανάκι και κρέμα γάλακτος
- Γαρίδες Λαδολέμονο
- Γαρίδες βραστές, μια γρήγορη νοστιμιά!