Υλικά Συνταγής
Το Λαχματζούν είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο στη Συρία και σε όλες τις αραβικές χώρες. Μια διαφορετική συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Πεντανόστιμο λαχματζούν. Ο καλύτερος ανατολίτικος μεζές. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
- 3 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, περασμένη στο τρίφτη
- 2 κ.σ. πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 3 κ.γλ. μπούκοβο
- Αλάτι
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Άνηθο
- Μαϊντανό
- 500 γρ. αλεύρι, για τη ζύμη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία.
Την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κιμάδες σ ένα μπολ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
Ανοίγουμε το κάθε μέρος, σ ένα στρογγυλό φύλλο.
Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσαμε και τη βάζουμε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε με όσες πίτες θέλουμε.
Κάθε πίτα σερβίρεται με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να αλείψουμε τις άκρες του ή ολόκληρο με λιωμένο βούτυρο ή απλά να το φάμε όπως είναι.
- Το Λαχματζούν σερβίρεται και με γιαούρτι στραγγιστό.
- Στην Τουρκία και στις περισσότερες αραβικές χώρες, το λένε "lahmacun".
Άλλες συνταγές
- Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά, η παραδοσιακή συνταγή!
- Mαντί ανατολίτικο
- Αρνίσια Κεμπάπ απο την Ανατολή, λουκούμι!
- Πεντανόστιμα κεμπάπ με σπιτικές πίτες