Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πάνω απ’ όλα οικονομική. Η πιο ωραία γαλατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Τα υλικά είναι απλά, το μεράκι σας όμως είναι απαραίτητο. Δοκιμάστε την. Κατάλληλη ακόμα και για απογευματινό ή κολλατσιό για τα παιδιά σας.
Υλικά συνταγής
- 1 μισή λίτ. γάλα
- 220 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 χυμό λεμόνι
- Ξύσμα λεμονιού
- 4 αυγά
- 1 μισή κούπα σιμιγδάλι, χοντρό
- 2 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βράζουμε το γάλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις γίνει σαν κρέμα, το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Έπειτα, ρίχνουμε το βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
Μετά, ρίχνουμε τις βανίλιες, τους χυμούς (λεμόνι, πορτοκάλι) και τα ξύσματα.
Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε σιγά-σιγά τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει λίγο.
Τέλος, βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε την γαλατόπιτα μας στους 175 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 1 ώρα.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε την γαλατόπιτα με κανέλα ή και ζάχαρη άχνη.
Σχετικές συνταγές
- Μπουγάτσα με κρέμα
- Γαλακτομπούρεκο, τόσο λαχταριστό που δεν θα μείνει κομμάτι!
- Γαλακτομπούρεκο, παραδοσιακή και δοκιμασμένη συνταγή
- Πορτοκαλόπιτα, γλυκιά και κλασσική!