Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα κάνει πάταγο στο γιορτινό τραπέζι. Διαφορετική γαλοπούλα γεμιστή με κρέμα γάλακτος. Ζουμερή και πεντανόστιμη. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά!
Υλικά συνταγής
- 1 γαλοπούλα (4 κιλά περίπου)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- Μισό κιλό κιμά, χοιρινό
- 300 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 200 γρ. κουκουνάρι
- 2 μήλα, σε κυβάκια
- 100 γρ. σταφίδες, μαύρες
- 100 γρ. κεφαλοτύρι ΦΑΓΕ, σε κυβάκια
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 100 γρ. φουντούκια
- Βασιλικός, αποξηραμένος
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Κρασί λευκό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά πλένουμε τη γαλοπούλα και βγάζουμε τα εντόσθια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τα φουντούκια, το αλάτι, το πιπέρι και το βασιλικό.
Αφού τα σοτάρουμε και αυτά, σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος.
Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το μείγμα και γεμίζουμε τη γαλοπούλα, αφού την έχουμε πασπαλίσει με αλατοπίπερο.
Μετά, ράβουμε τα ανοίγματα.
Την τοποθετούμε σ' ένα ταψί και βάζουμε από πάνω κομματάκια βούτυρο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε τη γαλοπούλα για 4 ώρες.
Όταν έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα, την περιχύνουμε με κρασί.
Στις 2 ώρες περίπου σκεπάζουμε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο.
Όταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε, βγάζουμε τη γέμιση και τέλος την περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Η γεμιστή γαλοπούλα με κρέμα γάλακτος είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε την γαλοπούλα με πατάτες κυδωνάτες φούρνου.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαλοπούλα
- Η πιο ζουμερή ψητή γαλοπούλα, γεμιστή με τυρί, μπέικον και πιπεριές!
- Γαλοπούλα στη γάστρα με κάστανα και δαμάσκηνα
- Γιορτινή γαλοπούλα με πατάτες
- Νόστιμη γέμιση για γαλοπούλα με ξινόμηλα και κάστανα
- Η ωραιότερη γεμιστή γαλοπούλα