Γαλοπούλα με βερίκοκα, ο τέλειος συνδυασμός!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/01/2023

Μια νόστιμη συνταγή που κάνει τη διαφορά. Γαλοπούλα με βερίκοκα. Ο συνδυασμός απλά μοναδικός. Ιδανικό γεύμα για το γιορτινό σας τραπέζι και όχι μόνο!

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό φιλέτο γαλοπούλας, σε μερίδες
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 1 μεγάλο ξύλο κανέλας
  • 4-5 γαρίφαλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 1 γεμάτη κ.σ. μέλι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
  • 1 ποτ. κρ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.

Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα με χοντρό πάτο το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, βάζουμε τις μερίδες του κρέατος να ροδίσουν.

Μόλις τις γυρίσουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν και σβήνουμε με το μισό χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, γαρίφαλα μαζί με 1 ποτηράκι βραστό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί.

Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα βερίκοκα (κομμένα στη μέση ή ολόκληρα, χωρίς κουκούτσι) και κατόπιν τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγο και αυτά, αλλά να μη λιώσουν.

Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και τους υπόλοιπους χυμούς.

Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να υπάρχουν περιττά υγρά, οπότε, καθώς θα πάρουν βράση όλα μαζί, να πήξει γρήγορα το φαγητό και να το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η γαλοπούλα με βερίκοκα είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για φιλέτο γαλοπούλας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό ή αρνάκι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαλοπούλα

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας