Γέμιση γαλοπούλας, η κλασική

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η κλασική συνταγή για γέμιση γαλοπούλας. Απλά πεντανόστιμη. Φτάνει για μια γαλοπούλα μέτρια, γύρω στα 4-5 κιλά. Δοκιμάστε την και καταπλήξτε τους πάντες.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, διπλοκομμένος
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κάστανα, καθαρισμένα
  • 5 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Μισό ματσ. μαϊντανός
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Μισό κ.γλ. κύμινο σκόνη
  • Μισό ποτ.κρ. μπράντι
  • Μισό κ.γλ. μπαχάρι, σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά μουσκεύουμε τις σταφίδες στο μπράντι και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε και το κρεμμύδι.

Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Έπειτα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο και το μπαχάρι και σβήνουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα τις σταφίδες μαζί με το μπράντι τους.

Τέλος αναμειγνύουμε και τα κάστανα, κομμένα στα τέσσερα και το κουκουνάρι, ελαφρά καβουρδισμένο στο φούρνο.

Η γέμιση είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Αν η γέμιση είναι στεγνή, την υγραίνουμε με λίγο ακόμα μπράντι.
  • Αν θέλουμε γεμίζουμε έτσι όπως είναι τη γαλοπούλα, αλλιώς βράζουμε τη γέμιση σε κατσαρόλα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας