Γέμιση γαλοπούλας, συνταγή για να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Υλικά συνταγής

Η γέμιση της γαλοπούλας είναι ιεροτελεστία για πολλά σπίτια τα Χριστούγεννα. Ο καθένας έχει τη δική του συνταγή. Εμένα προσωπικά μου αρέσει η παρακάτω συνταγή για γέμιση γαλοπούλας, και μάλιστα πολλές φορές φτιάχνω παραπάνω και τη σερβίρω ξεχωριστά σε μια πιατέλα στο τραπέζι μας!

Υλικά Συνταγής

  • Εντόσθια γαλοπούλας
  • Μισή κούπα ρύζι για πιλάφι
  • 1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 κιλού κιμά χοιρινό
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κούπα κάστανα
  • 35 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • μισή κούπα ζωμό κότας
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • λίγο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και κόβουμε τα εντόσθια της γαλοπούλας σε κομματάκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα εντόσθια μαζί με το κρεμμυδάκι και τους κιμάδες μας.

Ρίχνουμε στο τηγάνι και το ρύζι και σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Έπειτα προσθέτουμε και τα κάστανα, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι.

Τέλος ρίχνουμε και το ζωμό της κότας και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1-2 λεπτά. Αν θέλουμε να γεμίσουμε με τη γέμιση τη γαλοπούλα, δεν χρειάζεται άλλο βράσιμο. Διαφορετικά αν θέλουμε να σερβίρουμε τη γέμιση ξεχωριστά σε πιατέλα, σιγοβράζουμε τη γέμιση για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και το ρύζι.

 

Συμβουλές για τη γέμιση

Πως φτιάχνουμε ζωμό κότας αν δεν έχουμε κύβο; Εύκολο! Παίρνουμε τον λαιμό της γαλοπούλας, τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με μιάμιση κούπα νερό και ένα κουταλάκι αλάτι και το βράζουμε για 25 λεπτά.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής