Υλικά Συνταγής
Γύρω στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιούνη κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά τα άγουρα πράσινα σύκα. Αυτά το μικροσκοπικά φρούτα, με τη βελούδινη υφή και την πλούσια γεύση, κρύβουν μέσα τους μια ακαταμάχητη γεύση που ξυπνάνε μνήμες καλοκαιριού και ξέγνοιαστων στιγμών. Ακολουθώντας τα απλά βήματα, θα φτιάξετε ένα γλυκό που θα σας μαγέψει με την απλότητα και την εκλεπτυσμένη του γεύση.
Υλικά συνταγής
- 50 συκαλάκια (ρίνια)
- 1 κομμάτι γαλαζόπετρα
- Αμυγδαλόψιχα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτ. νερό
- 1 λεμόνι (χυμό)
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βράζουμε τα σύκα με την γαλαζόπετρα για λίγα λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κρύο νερό το οποίο αλλάζουμε συχνά μέχρι την άλλη μέρα.
Την επόμενη τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι, τα ζουλάμε ένα ένα με τα χέρια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Καρφώνουμε από ένα γαρύφαλλο και ένα αμύγδαλο σε κάθε συκαλάκι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και τα δένουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε να σταθούν να κρυώσουν και ξαναδένουμε το γλυκό για 10 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Το γλυκό συκαλάκι είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Γαλαζόπετρα βρίσκουμε σε γεωπόνους και σε φαρμακεία. Η ποσότητα να είναι όσο ένα σπυρί φακής. Η γαλαζόπετρα σφίγγει και κρατάει το χρώμα του γλυκού.
- Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε μια παλιά κατσαρόλα γιατί ίσως αφήσει χρώμα το σύκο και μας την χαλάσει.
Σχετικές συνταγές
- Γλυκό του κουταλιού καρότο με κεχριμπαρένιο χρώμα!
- Γλυκό του κουταλιού μήλο, σιροπιαστό όνειρο!
- Γλυκό μελιτζανάκι του κουταλιού, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά
- Γλυκό κουταλιού σταφύλι