Υλικά Συνταγής
Η συνταγή που μοσχοβολάει Ελλάδα και θάλασσα. Μύδια αχνιστά με ντομάτα, ένας εκπληκτικός ουζο-μεζές! Μια ωραία ιδέα για ένα καλοκαιρινό δείπνο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- 1 κ. μύδια με το κέλυφος
- Μισό φλ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2-3 πράσινες πιπεριές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 ποτ. λευκό κρασί
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 ώριμες ντομάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100 γρ. τυρί
- Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε και τρίβουμε το κέλυφος από τα μύδια με σφουγγαράκι και σύρμα για να μην έχουν πάνω τους ξερά χώματα και πετραδάκια.
Στη συνέχεια αχνίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες κι αφού αχνιστούν προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε το καπάκι, ν' ανοίξουν τα μύδια, κουνώντας ελαφρώς την κατσαρόλα για να μη βγουν από τα κελύφη τους.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τη μουστάρδα και τις ντομάτες κομμένες σε καρέ.
Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε.
Αφού βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και τρίβουμε το τυρί.
Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για μαϊντανό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Σχετικές συνταγές
- Μύδια αχνιστά
- Μύδια σαγανάκι, με άρωμα Ελλάδας!
- Μύδια ατμού με λευκό κρασί, απόλαυση!
- Σπανάκι με μύδια, σκέτη νοστιμιά!