Υλικά Συνταγής
Μια διαφορετική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε. Γλυκός πουρές σκόρδου. Ενσωματώνεται εύκολα στις μαγιονέζες, τα ψητά ψωμάκια, στις σαλάτες και σε πολλά άλλα. Δοκιμάστε τον!
Υλικά συνταγής
- 2 κεφ. σκόρδο
- 30 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι, λευκό
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, καθαρίζουμε και βράζουμε τις σκελίδες του σκόρδου αλλάζοντας τους τρεις φορές το νερό.
Σε κάθε νερό, τις αφήνουμε να βράσουν από 2 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το σκόρδο και κρατάμε λίγο από το τελευταίο νερό.
Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο και το αλάτι.
Έπειτα, χτυπάμε το μείγμα μέχρι να σχηματισθεί ένας πολτός ομοιογενής, σαν πουρές.
Τέλος, συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε συνεχή ροή, σαν κλωστή.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αυτός ο πουρές είναι ιδανικός να αντικαταστήσει τις ωμές σκελίδες για όσους λατρεύουν το άρωμα του σκόρδου αλλά υποφέρουν από τις παρενέργειες του.