Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και μαύρη μπύρα, πολύ νόστιμη!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/08/2023

Η συνταγή που σίγουρα δεν μπορεί να της αντισταθεί κανείς. Νόστιμη χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και μπύρα. Θα σας λύσει τα χέρια και θα σας ξετρελάνει με τη γεύση της. Τρώγεται ως κύριο πιάτο αλλά και ως κρασομεζές. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, κομμένο σε μπουκιές
  • 350 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ μανιτάρια φρέσκα
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 50 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 500 γρ. μαύρη μπίρα
  • 1 κ.σ.. μέλι
  • 3-4 κλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κάψει και στο μεταξύ κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες.

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές οπότε και τ' αφαιρούμε από το τηγάνι.

Στη συνέχεια βάζουμε το ίδιο τηγάνι ξανά σε μέτρια φωτιά να κάψει και λαδώνουμε ελαφρώς το κρέας με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.

Το σοτάρουμε πολύ καλά χωρίς να το πολυανακατεύουμε, ώστε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και ξεχωρίζουμε κάθε ένα φύλλο και το σκόρδο σε μικρά κομματάκια.

Όταν έχει ροδοκοκκινίσει το κρέας ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα να σοταριστούν καλά για 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε τα λουκάνικα και κατόπιν σβήνουμε με το μπαλσάμικο και τη μαύρη μπίρα.

Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι, το δεντρολίβανο, τον κύβο και τα φύλλα δάφνης.

Ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.

Η χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και μαύρη μπύρα είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε αντί για μπαλσάμικο και μέλι, να βάλουμε ένα ποτηράκι κρασί.

Σχετικές συνταγές

Πηγή: ewoman.gr

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας