Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες, της γιαγιάς Ελένης

Υλικά συνταγής

Το κυριακάτικο τραπέζι για πολλές οικογένειες στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένε με το χοιρινό με πατάτες στο φούρνο. Αυτή εδώ είναι η συνταγή όπως το έφτιαχνε η γιαγιά Ελένη, να' ναι καλά εκεί που είναι...

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το χοιρινό κρέας καλά και το βάζουμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά απ' όλες τις πλευρές του.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Με ένα μαχαίρι, ανοίγουμε 5-6 τρυπούλες στο κρεατάκι και βάζουμε ένα κομματάκι σκόρδο σε κάθε μία. Όσο σκορδάκι μας περισσέψει το αφήνουμε πάνω στο χοιρινό.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί, στο πλάι του χοιρινού. Ρίχνουμε πάνω στις πατάτες λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Κόβουμε το λεμόνι και το στίβουμε στον στίφτη. Περιχύνουμε τον χυμό του πάνω στο κρέας και τις πατάτες και έπειτα προσθέτουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο. Κουνάμε λίγο τα ταψί για να ανακατευτούν λίγο τα ζουμάκια.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για μιάμιση-δύο ώρες στους 180 βαθμούς.

Προσοχή: για να γίνει καλό το φαγητό, πρέπει να σιγοψηθεί!

Στα τρία τέταρτα της ώρας κοιτάμε μήπως χρειάζεται να γυρίσουμε το κρέας.

Στο τέλος, όταν το κρέας τρυπιέται εύκολα (ή κόβεται εύκολα με ένα πηρούνι) ανεβάζουμε λίγο θερμοκρασία, και αφήνουμε για 10 λεπτά, αν θέλουμε να ξεροψηθεί λιγάκι.

Το κρέας με πατάτες στο φούρνο είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε με μια γερή χωριάτικη και ψωμάκι και καλή μας όρεξη!!!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.3 (Ψήφοι: 12)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: