Ιτς πιλάφ, το πιο νόστιμο Πολίτικο πιλάφι

Από Ρεμί, 22 Ιανουάριος, 2022
Μερίδες

Η συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από το γιορτινό τραπέζι. Ιτς πιλάφ, το πιο νόστιμο Πολίτικο πιλάφι. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός αρωμάτων, γεύσεων και υλικών. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως γέμιση σε γαλοπούλα ή κοτόπουλο.

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή φλ.τσ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 800 γρ. συκωτάκια πουλιών
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδες, ξανθές
  • Μισό φλ.τσ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τσ. σκόνη μπαχάρι
  • Μισή κ.τσ. πιπέρι
  • Μισή κ.τσ. αλάτι

​Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, αφήνουμε το ρύζι μέσα σε ζεστό νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι για μία με μιάμιση ώρα.

Το ξεπλένουμε καλά κάτω από νερό της βρύσης και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.

Στη συνέχεια, βράζουμε τα συκωτάκια και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα.

Προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε κρύο νερό, τη ζάχαρη και τέλος το ζωμό του κοτόπουλου.

Ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και κατόπιν βράζουμε το πιλάφι για 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Χαμηλώνουμε την εστία και αφήνουμε το πιλάφι να απορροφήσει το ζωμό του.

Έπειτα, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα συκωτάκια, το μπαχάρι και τον άνηθο.

Αφήνουμε το πιλάφι στην κατσαρόλα πάνω στην εστία χωρίς φωτιά για 15 λεπτά περίπου.

Πριν σερβίρουμε το πιλάφι, ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω με ξύλινο κουτάλι και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Το πιλάφι μας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Διακοσμούμε το πιλάφι με άνηθο, κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα και με ρόδι αν θέλουμε.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας