Υλικά Συνταγής
Το ρύζι μπασμάτι είναι ένα από τα εκλεκτότερα ρύζια, προέρχεται από την Ινδία, και με αυτό μπορούμε να φτιάξουμε καταπληκτικά και αρωματικά φαγητά όπως με αυτή τη συνταγή.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, και το κύμινο.
Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 4 φλυτζάνια νερό και το ρύζι μπασμάτι, και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 15 με 20 λεπτά.
Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον αρακά και τις σταφίδες και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Το μπασμάτι με σταφίδες και αρακά είναι έτοιμο. Σερβίρουμε χλιαρό και απολαμβάνουμε!