Καμπονάτα με θαλασσινά

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή γεμάτη αρώματα και γεύσεις. Θεσπέσια καμπονάτα με θαλασσινά. Όλη η θάλασσα σε ένα πιάτο. Απολαύστε την σε κάθε περίσταση. Ιδανική και για περιόδους νηστείας.

Υλικά συνταγής

  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισό κιλό καραβίδες
  • 1 κιλό καλαμάρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
  • 165 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • Λίγο ξύδι (1/4 κούπας)
  • 400 γρ. ντοματάκια
  • 2 κ.σ. σέλινο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • Μισή κούπα ελιές μαύρες
  • Μισό κιλό γαρίδες
  • Ρίγανη
  • Κάπαρη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το καλαμάρι με το ξύδι και το κρεμμύδι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι.

Σε μια τρίτη κατσαρόλα σοτάρουμε τις μελιτζάνες.

Αφού σοταριστούν στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι μέσα στο καλαμάρι.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σέλινο και τις ελιές.

Κατόπιν ζεματίζουμε τις καραβίδες και τις ψιλοκόβουμε.

Κάνουμε το ίδιο και με τις γαρίδες.

Ρίχνουμε και τα δύο μέσα στο καλαμάρι και περιχύνουμε με τα ντοματάκια.

Έπειτα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τελειώνοντας, πασπαλίζουμε με ρίγανη και κάπαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Η καμπονάτα με θαλασσινά είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καλαμάρι με χταπόδι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας