Μπρουσκέτες με θαλασσινά

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή για ένα ορεκτικό που θα σας αρέσει πολύ. Μπρουσκέτες με θαλασσινά. Εύκολες, γρήγορες και πάνω από όλα πεντανόστιμες. Απολαύστε τες με την παρέα σας.

Υλικά συνταγής  

  • 250 γρ. μύδια, με το κέλυφος τους
  • 250 γρ. στρείδια, με το κέλυφός τους
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 200 γρ. καλαμαράκια
  • 250 γρ. γαρίδες
  • 1 πιπεριά, κόκκινη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Μισή κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. σαφράν, αραιωμένο σε μισό φλ. γάλα, χλιαρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 8 φέτες μπρουσκέτα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, μουσκεύουμε τα μύδια και τα στρείδια σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό για 1 ώρα.

Αφαιρούμε τους βύσσους από τα μύδια και τα τρίβουμε καλά.

Τα πλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.

Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το σκόρδο και το μαϊντανό, για 2 με 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μύδια και τα στρείδια και τα περιχύνουμε με το μισό κρασί.

Καλύπτουμε το τηγάνι και το αφή­νουμε σε μέτρια φωτιά για 5 με 10 λεπτά.

Κουνάμε τακτικά το τηγάνι, ώσπου ν' ανοίξουν όλα τα όστρακα.

Έπειτα, σουρώνουμε το ζωμό που έχει μείνει στο τηγάνι και τον αφήνουμε στην άκρη.

Πετάμε τα όστρακα που δεν έχουν ανοίξει.

Αφαιρούμε τα μύδια και τα στρείδια απ' τα όστρακα τους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα πλένουμε καλά με κρύο νερό.

Μετά, καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το έντερο τους.

Κόβουμε τα κεφάλια τους και τις πλένουμε με κρύο νερό.

Πλένουμε καλά την πιπεριά, την κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τους σπόρους και την κόβουμε  σε κύβους.

Πλένουμε το κρεμμυδάκι, το ψιλοκόβουμε και το σοτάρουμε σ' ένα τηγάνι με το βούτυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Έπειτα, προσθέτουμε την πιπεριά και το υπόλοιπο κρασί, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά.

Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό των μυδιών, το σαφράν και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

 Προσθέτουμε τα μύδια, τα στρείδια, τις γαρίδες και τα καλαμα­ράκια, και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτι­κά.

Τα πασπαλίζουμε, με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Τέλος, ετοιμάζουμε τις μπρουσκέτες απλώνοντας τα θαλασσινά πάνω σε κάθε μπρουσκέτα με ένα κουταλάκι και σερβίροντας τες ζεστές.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αλείψουμε τις μπρουσκέτες με τυρί.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής