Καπονάτα σισιλιάνικη με πένες, πεντανόστιμη και απολαυστική!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 13/09/2023

Μια εύκολη συνταγή, με άρωμα Ιταλίας. Καπονάτα σισιλιάνικη με πένες, πεντανόστιμη και απολαυστική! Χωρίς τα ζυμαρικά η καπονάτα σερβίρεται σαν σαλάτα και συνοδευτικό. Πλούσια σε λαχανικά. Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 350 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα με το ζουμί τους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ελιές, κομμένες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη
  • 2 κλωνάρια βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πένες

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά κόβουμε την μελιτζάνα σε κυβάκια, την λαδώνουμε με ένα πινέλο και την ψήνουμε στην λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά.

Παράλληλα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, ανάβουμε την εστία σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με το σκόρδο για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά, τα κομμένα ντοματίνια, την κάπαρη, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.

Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά και αμέσως προσθέτουμε τα καλοψημένα κυβάκια μελιτζάνας.

Αφήνουμε όλα τα υλικά να δέσουν για 5 με 10 λεπτά.

Μόλις αφαιρέσουμε την caponata από την φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και την παρμεζάνα.

Τέλος βράζουμε τις πένες και μόλις είναι έτοιμες ρίχνουμε από πάνω τους την caponata.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε σερβίρουμε την caponata με σκέτο φρυγανισμένο ψωμί.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άλλου είδους ζυμαρικό όπως λιγκουίνι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας