Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για μια νόστιμη και διαφορετική σαλάτα με ψητά λαχανικά, ελιές και κόλιανδρο. Φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και είναι ιδανική για κάθε τραπέζι σας. Τρώγεται ζεστή ή κρύα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι για μια μεγάλη σαλατιέρα.
Υλικά συνταγής
- 2 ντομάτες σφικτές και κόκκινες, κομμένες σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε χοντρά κομματάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 5 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
- 2 μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες
- 1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 10 σκ. σκόρδο, ακαθάριστες
- 3 κ.γλ. θυμάρι
- 1 ποτ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. καλό ξύδι
- 10 ελιές καλαμών
- 2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
- 1 κ.γλ. σπόρους ξερού κόλιανδρου, κοπανισμένους
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά τοποθετούμε τις φετούλες λαχανικών στο μεγάλο ταψί του φούρνου.
Σκορπίζουμε ανάμεσά τους τις 10 σκελίδες σκόρδο.
Στη συνέχεια περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τα βάζουμε να ψηθούν υπομονετικά στο φούρνο για περίπου ¾ της ώρας στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, μαζεύουμε τα σκόρδα, τα ζουλάμε με το χέρι μας να βγει από μέσα η ψίχα του σκόρδου και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Κατόπιν βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή πιατέλα.
Τα πασπαλίζουμε με τον ξερό και φρέσκο κόλιανδρο.
Στο μπολ που είναι το σκόρδο θα ρίξουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι και θα τα δουλέψουμε με ένα πιρούνι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.
Τέλος ρίχνουμε τις ελιές στη σαλατιέρα, περιχύνουμε με το dressing σκόρδου που δεν μυρίζει καθόλου γιατί έχει ψηθεί και ανακατεύουμε τη σαλάτα μας καλά.
Η σαλάτα με ψητά λαχανικά, ελιές και κόνιανδρο είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για θυμάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρίγανη.
Άλλες συνταγές
- Ψητά λαχανικά με σάλτσα από γιαούρτι και αραβικές πίτες
- Μπαγκέτα με ψητά λαχανικά
- Βραστά λαχανικά με σάλτσα φέτας
- Διαφορετική σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά και μήλα
- Κουσκούς με λαχανικά και σταφίδες, γρήγορο και εύκολο!