Kαρυδόπιτα

Από ALEXANDRA, 18 Οκτώβριος, 2009
Μερίδες

Αυτή είναι μια εύκολη συνταγή για καρυδόπιτα όπως τη φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Και αρέσει σε όλους!

Χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν πολύ σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά την ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν.

Στο τέλος βάζουμε και τα καρύδια... Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτηρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Αφού ψηθεί, βράζουμε σε νερό τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και στο τέλος το λεμόνι, για να φτιάξουμε το σιρόπι μας.

Αφού κρυώσει η πίτα, ρίχνουμε το σιρόπι το οποίο όμως θα είναι ζεστό.

Κόβουμε την καρυδόπιτα σε τριγωνάκια και έχουμε έτοιμο το γλυκό μας!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (13 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

eleni

πριν από 12 έτη

φαίνεται οτι η ALEXANDRA είχε βάλει ένα ποτήρι νερό παραπάνω. Πιθανώς η ποσότητα του νερού να γράφτηκε λάθος. Εγω προσωπικά βάζω ίση ποσότητα νερού με ζάχαρη και βάζω και λίγο μέλι.

Οι νέες συνταγές μας