Καταπληκτική σκορδόσουπα

Από Ρεμί, 29 Σεπτέμβριος, 2022
Μερίδες

Μια θρεπτική και εκλεκτή συνταγή που θα λατρέψετε. Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική σκορδόσουπα, πλούσια σε γεύση και οφέλη. Το σκόρδο ως γνωστόν έχει υψηλή διατροφική αξία και σε συνδυασμό με τα άλλα υλικά θα ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας!

Υλικά συνταγής

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κεφ. σκόρδο, χωρισμένα σε σκελίδες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 2 κ.γλ. φρέσκα φυλλαράκια θυμαριού
  • 6 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ξηρό κρασί
  • Κάρδαμο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι.

Τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι τα φετάκια του σκόρδου να γίνουν διάφανα και να αρχίσουν να μαλακώνουν για περίπου 10 λεπτά (σε αυτό το σημείο η γεύση τους έχει γίνει εντελώς ήπια).

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Τότε, χαμηλώνουμε και πάλι τη φωτιά στο μέτριο, γιατί η σούπα πρέπει να βράζει, αλλά όχι να κοχλάζει υπερβολικά.

Τη βράζουμε επί 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι ο ζωμός να έχει μείνει ο μισός και το σκόρδο να έχει μαλακώσει πολύ.

Έπειτα αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χτυπάμε τα αυγά με το ξίδι και (με προσοχή) τα ανακατεύουμε με σύρμα μέσα στη σούπα.

Θα γίνουν κλωστές κλωστές μέσα στο ζεστό υγρό και θα κάνουν τη σούπα να πήξει.

Τη δοκιμάζουμε και τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή ξίδι, αν χρειάζεται (το ξίδι θα πρέπει να είναι αισθητό, αλλά όχι έντονο).

Για να σερβίρουμε τη σούπα, βάζουμε στον πάτο κάθε πιάτου μία στρώση από το ψιλοκομμένο μυρωδικό και ρίχνουμε από πάνω τη σούπα (το καυτό υγρό θα σκορπίσει στον αέρα τη μυρωδιά του, ζεσταίνοντας το).

Η σκορδόσουπα είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μυρωδικά όπως μυρώνια, μαϊντανό κ.α.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας