Ρεβίθια σούπα, λεμονάτα και μυρωδάτα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψουν οι πάντες. Νόστιμα ρεβίθια σούπα. Θρεπτικά και μυρωδάτα. Φτιάξτε και απολαύστε την υπέροχη αυτή σούπα πάση θυσία!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 60 γρ. κύβο λαχανικών
  • Σόδα μαγειρική

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για πολλές ώρες (ιδανικά 24 ώρες), σε νερό με μια κουταλιά σόδα.

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα κλείνουμε μαζί με άλλη μια κουταλιά σόδα σε μια πετσέτα.

Στη συνέχεια τρίβουμε με δύναμη το μπόγο πάνω στο τραπέζι, με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ξεφλουδιστούν.
 
Όταν τελειώσουμε, ρίχνουμε τα ρεβίθια (μαζί με τις φλούδες) σε τρυπητό και ξεπλένουμε καλά.

Έπειτα ρίχνουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με κρύο νερό, το ζωμό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφαιρούμε 2-3 στρώσεις από το κρεμμύδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο,  ολόκληρο στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε να βράσουν για 90 λεπτά ή μέχρι να χυλώσουν και να λιώνουν.

Που και που ξαφρίζουμε και πετάμε τις φλούδες που ανεβαίνουν στην επιφάνεια και ανακατεύουμε συχνά.

Όταν σταματήσει το βράσιμο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε (για να μη νερουλιάσουν).

Τέλος σερβίρουμε ζεστά τα ρεβίθια με αλατοπίπερο, ελαιόλαδο, λεμόνι και το κρεμμύδι που έχουμε κρατήσει ψιλοκομμένο και μπόλικο φρέσκο ψωμί.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Ότι περισσέψει μπορούμε να το φτιάξουμε χούμους ή ρεβιθοκεφτέδες (περνάμε από τρυπητό για να φύγει το πολύ ζουμί, στο υπόλοιπο προσθέτουμε μαϊντανό και κύμινο, πλάθουμε σε μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε).

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (3 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας