Κιμαδόσουπα, πανεύκολη και γρήγορη

Από Aggelos, 23 Νοέμβριος, 2020
Μερίδες

Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη σούπα, για όσους έχουν μικρά παιδιά, εγγόνια, ανίψια... τώρα που αρχίζουν και τα κρύα. (Αν σας αρέσει, φυσικά, κάνει και για μεγάλους.) Είναι πατέντα της μάνας μου και μοιάζει κάπως με αποδομημένα γιουβαρλάκια.

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε νερό να βράζει. Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη και λίγο πιπέρι. (Αν την κάνετε για εσάς μπορείτε να βάλετε και λίγο πιπέρι παραπάνω). Είναι σημαντικό να βράζει το νερό όταν θα προσθέσουμε τον κιμά, αλλιώς θα μας μαυρίσει το ζουμί.

Αφού βράσει το νερό αρχίζουμε να «τρίβουμε» μέσα τον κιμά. Πρέπει να είναι σε μικρά κομματάκια για να βράσει πιο εύκολα. Εγώ πλέον τον περνάω από χοντρό τρίφτη. Αν το δοκιμάσετε έτσι θα δείτε ότι κολλάει από κάτω και θα πρέπει πού και πού να τον ξεκολλάτε.

Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε λίγο για να μην μας κολλήσει, αλλά μόλις αρχίσει και πάλι να κοχλάζει το νερό μπορούμε να την αφήσουμε στην ησυχία της. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό, καλό θα είναι να είναι καυτό από τον βραστήρα. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για άλλα 20 λεπτά.

Αυτό ήταν. Η σούπα σας είναι έτοιμη. Δοκιμάστε λίγο για να δείτε ότι έχουν μαλακώσει ο κιμάς και το ρύζι.

Χρειάζεται να βάλετε μόνο λεμόνι, κατά το σερβίρισμα και κατά τη δική σας προτίμηση. Επίσης, ανάλογα τις προτιμήσεις σας μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα του ρυζιού και του νερού (για το πόσο ζουμερή τη θέλετε).

Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Όποτε θέλετε βγάζετε μια μερίδα και την ζεσταίνετε σε μπρίκι ή κατσαρολάκι. Έτσι κάνουμε εμείς με τον γιο μας.

Καλή όρεξη.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (5 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας