Κόκκινα αυγά πασχαλινά

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 27/04/2021

Το Πάσχα είναι συνδεδεμένο στο θυμικό μας με την Ανάσταση, τα πασχαλινά κουλουράκια, την μαγειρίτσα, το αρνί στη σούβλα και φυσικά τα κόκκινα αυγά! Το έθιμο απαιτεί να βάφουμε κόκκινα αυγά την Μεγάλη Πέμπτη. Φυσικά, αυτό δεν σας εμποδίζει να το κάνετε αν θέλετε νωρίτερα. Να πως θα καταφέρετε να πετύχετε το σωστό κόκκινο χρώμα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και τα υλικά της συνταγής επαρκούν άνετα για 30-40 αυγά. Αν χρειάζεστε παραπάνω κόκκινα αυγά αγοράστε ακόμα μια βαφή. Θα χρειαστείτε αυγουλοθήκες χάρτινες και να φοράτε γάντια μιας χρήσης για να μην λερώσετε τα χέρια σας.

Καταρχήν, βγάζετε τα αυγά από το ψυγείο και τα πλένετε προσεκτικά για να καθαρίσετε τυχόν βρωμιές και σημάδια.

Βάζετε στον πάτο μιας κατσαρόλας μια σπογγοπετσέτεα βέτεξ και τη γεμίζετε νερό.

Τοποθετείτε τα αυγά προσεκτικά στην κατσαρόλα όχι πολύ στριμωγμένα και τα βράζετε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις τα αυγά βράσουν τα βγάζετε από την κατσαρόλα, αδειάζετε το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια, βάζετε νερό στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε μέχρι να γίνει χλιαρό.

Μόλις ζεστάνει το νερό, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζετε μέσα το φακελάκι με την κόκκινη βαφή και 2 φλυτζάνια ξύδι. Ανακατεύετε καλά.

Τώρα με προσοχή χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι βάζετε ένα-ένα τα βρασμένα αυγά μέσα στην κατσαρόλα με την βαφή για να χρωματιστούν κόκκινα. Προσοχή, όχι πολύ στριμωγμένα για να μην σπάσουν!

Αφήνετε κάθε αυγό 3-4 λεπτά μέσα στην κόκκινη μπογιά και μετά τα βγάζετε και τα τοποθετείτε προσεκτικά σε αυγουλοθήκες όπου έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας (για να στραγγίξει η περισσευούμενη μπογιά και να μην λερωθείτε.

Αφήνετε τα κόκκινα αυγά 2-3 λεπτά στις αυγουλοθήκες να στεγνώσουν.

Τέλος, βάζετε λίγο λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή σε ένα πανί και γυαλίζετε τα αυγά σας καλά.

Tα κόκκινα αυγά σας είναι έτοιμα. Καλό Πάσχα!

 

Συμβουλή: αποφύγετε το γυαλιστικό που έχουν οι συσκευασίες της βαφής αφού το ελαιόλαδο κάνει μια χαρά.

Αν θέλετε μπορείτε έπειτα να κολλήσετε αυτοκόλλητα ή να βάλετε υδατογραφίες όπως έχουμε κάνει εμείς στην φωτογραφία. Μόνο προσέξετε τις υδατογραφίες να τις βάλετε πριν χρωματίσετε τα πασχαλινά αυγά σας.

Να ξέρετε ότι στο εξωτερικό τα πασχαλινά αυγά τα κάνουν πολύχρωμα. Αν θέλετε κι εσείς να βάψετε τα αυγά σας με άλλα χρώματα, εκτός από κόκκινο, προτιμήστε το κίτρινο που είναι το πιο εύκολο.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.2 (39 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας