Κοκκινιστά καλαμάρια, εύκολα και νόστιμα

Από Ρεμί, 7 Μάιος, 2020
Μερίδες

Μια παραδοσιακή συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Κοκκινιστά καλαμάρια, του ονείρου! Εύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα πεντανόστιμα. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Μισό κιλό καλαμαράκια
  • 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. περίπου μαϊντανό
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 μισή κούπα ρύζι
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε για λίγο τα καλαμάρια να μαλακώσουν.

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, τη ντομάτα και τα σβήνουμε με το κρασί.

Έπειτα, σ' ένα πυρέξ βάζουμε το ρύζι ωμό και από πάνω ρίχνουμε τα καλαμάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε σοτάρει.

Τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο.

Τέλος, τα ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, στύβουμε λίγο λεμόνι στο πιάτο μας.
  • Μπορούμε να απολαύσουμε τα καλαμάρια και σκέτα, ως μεζέ.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (11 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας