Κοτόπουλο κατσαρόλας με λαχανικά, να γλείφεις τα δάκτυλα σου!

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 13/09/2019

Αυτή εδώ η συνταγή για κοτόπουλο με λαχανικά στην κατσαρόλα, θα σας μαγέψει! Μια εύκολη συνταγή και όχι τόσο συνηθισμένη. Το κοτόπουλο συνοδεύεται με βρασμένα καρότα και αρακά, αλλά και πατατούτες τηγανιτές. Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική!

Υλικά Συνταγής

  • 5 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετούλες.
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες ή κομματάκια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
  • 1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο
  • λίγη τριμμένη γραβιέρα
  • 50 γρ. αρακά
  • 50 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά τρυπάμε το κρέας του κοτόπουλου με ένα μαχαίρι και δημιουργούμε μια αρκετά μεγάλη σχισμή. Εκεί βάζουμε από ένα κομματάκι σκόρδο και όσο κεφαλοτύρι μπορούμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο να σωταριστεί. Προσεκτικά, γυρνάμε κάθε στήθος ώστε να πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές.

Όταν σωταριστεί καλά το κοτόπουλό μας, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας, κομμένο σε λεπτές φετούλες ή κομματάκια.

Μόλις μαραθεί και το κρεμυδάκι μας, σβήνουμε το φαγητό μας με τον χυμό του λεμονιού.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο και νερό τόσο όσο που μόλις να σκεπάζει τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Αφήνουμε το φαγάκι μας να βράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του, που θα είναι αρκετή για το σερβίρισμα, δηλαδή χωρίς πολλά υγρά. Διατηρούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Παράλληλα σε ένα βαθύ κατσαρολάκι, ετοιμάζουμε και τις πατατούλες μας. Τις τηγανίζουμε με το υπόλοιπο λάδι που έμεινε και μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε αμέσως σε ένα μπωλ, προσθέτοντας πάνω τους ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο και την τριμμένη γραβιέρα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, τόσο ώστε απλά να το διατηρεί ζεστό.

Σε ένα άλλο μικρο κατσαρολάκι, βράζουμε τα καρότα με τον αρακά και μόλις πάρουν μερικές βράσεις τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, ώστε να δέσουν με την σάλτσα.

Τέλος τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο το φαγητό μας να ξεκουραστεί και να «παντρευτούν» οι γεύσεις.

Το λεμονάτο κοτόπολο κατσαρόλας με λαχανικά και πατάτες τηγανιτές είναι έτοιμο. 

Σερβίρουμε στα πιάτα μας και καλή μας απόλαυση!

 

Συμβουλές

  • Καλό θα ήταν τα στήθη από κοτόπουλο που θα επιλέξουμε να είναι χωρίς τα κόκαλα τους.
  • Στην αρχή, το καλύτερο είναι να ανοίξουμε κάθε κομμάτι στήθους με μια οριζόντια τομή και εκεί να βάλουμε το σκόρδο και το κεφαλοτύρι.
  • Επιλέγουμε βαθιά κατσαρόλα, με χοντρό πάτο.

Άλλες ωραίες συνταγές με κοτόπουλο

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας