Κουσκούς με λαχανικά και σταφίδες, γρήγορο και εύκολο!

Υλικά συνταγής

Αν ψάχνετε μια συνταγή για κουσκουσέ (το ζυμαρικό κουσκούς δηλαδή), αυτή εδώ είναι μια καλή πρόταση για να το σερβίρετε με ωραία λαχανικά που βρίσκουμε έτοιμα στο σούπερ μάρκετ.

Υλικά Συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικά κουσκούς
  • 1 κιλό ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα
  • 450 γρ φασολάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες χονδροκομμένες
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλιά ντοματοπολτό
  • λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα σταφίδες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγο κονιάκ
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα καυτερή σε σκόνη
  • Φυτική μαργαρίνη

Εκτέλεση Συνταγής

Κατ’αρχάς σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα πράσα και τις πιπεριές για 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε για να απορροφήσουν τα λαχανικά το νερό και σβήνουμε με το κονιάκ.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα φασολάκια, το φύλλο δάφνης και ένα ποτήρι νερό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά να πάρουν μια βράση. Δέκα λεπτά το πολύ θέλει.

Έπειτα, προσθέτουμε τα ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά και αρωματίζουμε με την πάπρικα και λίγο κόλιανδρο.

Συνεχίζουμε το βράσιμο των λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν όλα και να μείνουν με το λάδι μόνο. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Όλο αυτό θέλει μισή ώρα το πολύ.

Τέλος, λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σταφίδες.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το κους κους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κουσκούς και ζεστό νερό. Για καθε 1 φλιτζάνι κους κους πρέπει να βάλουμε ένα ή ενάμιση το πολύ φλιτζάνι νερού.  

Ανακατεύουμε συνέχεια το κους κους μέχρι να απορροφήσει  όλο το νερό.

Προσθέτουμε μαργαρίνη ή λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα λαχανικά ζεστά με το κουσκούς και καλή όρεξη!

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: