Κρέας στη στάμνα

Από ALEXANDRA, 24 Σεπτέμβριος, 2010
Μερίδες

Αυτή είναι μια σούπερ συνταγή για να ψήσουμε κρέατα -χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο- στη γάστρα (στάμνα) και να είναι λουκούμι!

Βάζουμε στη γάστρα στο κάτω μέρος τις καθαρισμένες πατάτες και από πάνω το δενδρολίβανο.

Ρίχνουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το βασιλικό.

Κόβουμε τα κρέατα κομματάκια τα ρίχνουμε και αυτά, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το βασιλικό και στο τέλος την ντομάτα.

Νερό δε χρειάζεται.Κλείνουμε τη γάστρα ... και αρκετή υπομονή μέχρι να γίνει αλλά αξίζει τον κόπο. Δοκιμάστε και θα δείτε... Δε χρειάζεται να δείτε το φαγητό όσο ψήνεται απλά σβήστε μετά απο 3 ώρες.

Τώρα αν δεν έχετε γάστρα δεν ξέρω αν θα έχει την ίδια γεύση στο ταψί.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.4 (36 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

Οι νέες συνταγές μας