Κρέμα γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας, το υπέροχο γλυκό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 14/06/2022

Η συνταγή για το πιο εύκολο και γευστικό γλυκό που έχετε φάει ποτέ. Κρέμα γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας. Πρόκειται για ένα ελαφρύ γλυκάκι που μπορείτε να απολαύσετε κάθε στιγμή. Ειδικά αν χρησιμοποιήσετε φρέσκιες φράουλες θα γίνει ανάρπαστο!

Υλικά συνταγής

Για την κρέμα γιαουρτιού

  • 400 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 200 γρ. μέλι, θυμαρισιο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 300 γρ. μαοκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί)
  • 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)

Για την κομπόστα

  • 1 κιλό φράουλες
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Φυλλαράκια από δυόσμο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα γιαουρτιού.

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα, το μέλι και το κλωναράκι βανίλιας, που προηγουμένως το έχουμε κόψει κάθετα σία δύο.

Τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις λιώσει το μέλι και πριν βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε λιώσει σε κρύο νερό.

Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Το ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε τα μασκαρπόνε.

Ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε να πετύχουμε μια λεία κρέμα.

Έπειτα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Κατόπιν ετοιμάζουμε την κομπόστα.

Κόβουμε τις φράουλες στα δύο, τις βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις φράουλες μαζί με λίγο από το χυμό τους, ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια δυόσμου και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας, που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό, παίρνουμε κουταλιές από την κρέμα γιαουρτιού.

Τέλος, τοποθετούμε πάνω από τις φράουλες.

Η κρέμα γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το γλυκό σε ψηλά ποτήρια η μπολάκια.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας