Υλικά Συνταγής
Αυτή είναι η συνταγή μου για εύκολες κρέπες που συνδυάζονται με γλυκιά γέμιση. Είναι εύκολη συνταγή και το αποτέλεσμα, δηλαδή οι γλυκές κρέπες, είναι τέλειο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με πολύ λίγο αλάτι, στη μύτη του κουταλιού, και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το βούτυρο που το έχουμε λιώσει (μπορείτε και στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί το μίγμα για τις κρέπες.
Ζεσταίνουμε πάνω στο μάτι ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει απλώνουμε μικρή ποσότητα ελαιόλαδο. Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο από το μίγμα μας και το κουνάμε ελαφρά ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου και γυρίζουμε με προσοχή την κρέπα για να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις και η δεύτερη πλευρά πάρει χρώμα η κρέπα είναι έτοιμη!
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο υπόλοιπος χυλός.
Σερβίρουμε τις κρέπες με οτιδήποτε γλυκό θέλουμε, όπως μερέντα, μαρμελάδα ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Οι γλυκές κρέπες είναι έτοιμες για κατανάλωση! Καλή όρεξη!