Υλικά Συνταγής
Μια εξαιρετική επιλογή για ένα διαφορετικό γλύκισμα. Δοκιμάστε αυτές τις μοναδικές κροκέτες με πορτοκάλι οπωσδήποτε. Γλυκιές και πεντανόστιμες!
Υλικά συνταγής
- 120 γρ. σιμιγδάλι
- Μισό λίτ. γάλα
- 6 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
- Φλούδα πορτοκαλιού
- Αλάτι
- 2 αυγά
- 75 γρ. γαλέτα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 75 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε το γάλα με μια πρέζα αλάτι, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι σαν βροχή ανακατεύοντας ζωηρά, το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και ανακατεύουμε πότε πότε.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Έπειτα, πλάθουμε μικρές τετράγωνες κροκέτες πάχους 2 εκατοστών.
Τις περνάμε από το ασπράδι των αυγών, που έχουμε χτυπήσει ελαφρά και μετά από τη γαλέτα, τις βάζουμε να ροδίσουν σε ένα τηγάνι με 50 γραμμάρια βούτυρο.
Τέλος, αφήνουμε τις κροκέτες να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε χλιαρές ή κρύες.
Καλή επιτυχία!
Συμβουλές
- Για έξτρα γεύση, πασπαλίζουμε τις κροκέτες με ζάχαρη.