Λεμονόπιτα με ουδέτερη ζύμη, σκέτη απόλαυση!

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα λατρέψετε. Λεμονόπιτα με ουδέτερη ζύμη, σκέτη απόλαυση! Γίνεται σχετικά γρήγορα και συνοδεύει καφέ η τσάι. Είναι πραγματικά πεντανόστιμη.

Υλικά συνταγής

Για την ουδέτερη ζύμη (460 γρ.)

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ. αλάτι

Για την λεμονόπιτα

  • 400 γρ. ζύμη ουδέτερη
  • 250 γρ. αμύγδαλα, αποφλοιωμένα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός από 5 λεμόνια και ξύσμα από 2
  • 10 αυγά
  • 190 γρ. βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη
  • Άνθη λεμονιάς

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη μας.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το χέρι ή στο μίξερ για λίγη ώρα, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές, και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σ' ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού και την τοποθετούμε σε μια φόρμα "δαχτυλίδι" διαμέτρου 24 εκατοστών και ύψους 4 εκατοστών.

Αλέθουμε το αποφλοιωμένο αμύγδαλο σε μορφή σκόνης, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό από τα λεμόνια, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.

Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς Κελσίου  για 60 λεπτά.

Τέλος, βγάζουμε την τάρτα από τη φόρμα και αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με άνθη λεμονιάς.

Η λεμονόπιτα είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να διατηρήσουμε τη λεμονόπιτα σε δροσερό μέρος (όχι σε ψυγείο) για τρεις ημέρες.
  • Φροντίζουμε τα υλικά της συνταγής μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: