Υλικά Συνταγής
Το κρασάτο χταπόδι στην κατσαρόλα είναι από τα πιο ωραία εδέσματα, είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι. Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη, αρκεί να έχετε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι (για να μαλακώσει στην κατσαρόλα).
Αρχικά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Έπειτα, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Μετά, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα ώστε να μη φεύγουν οι υδρατμοί και βράζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά.
Όταν δούμε ότι το κρασάτο χταπόδι έχει μαλακώσει, είμαστε έτοιμοι!
Σερβίρουμε με καβουρντισμένο χωριάτικο ψωμάκι και καλή μας όρεξη!
Προσοχή στο χταπόδι που
μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ