Κεικ με ολοκληρα λεμονια*

Από mary1974, 13 Ιανουάριος, 2010
Μερίδες

Αυτή είναι η συνταγή μου σπιτικό κέικ με ολόκληρα λεμόνια. Δοκιμάστε την! Σας εγγυώμαι ότι είναι το πιο... λεμονάτο κέικ που έχετε φάει!!

1) Κάνω μικρές χαρακιές στη φλούδα των 2 λεμονιών (χωρίς να χαραχτεί η σάρκα τους). Βράζω (σε μέτρια φωτιά)τα λεμόνια ολόκληρα, σε νερό να τα σκεπάζει, για 25 λεπτά. Μετά τα πολτοποιώ στο μούλτι και αφήνω τον πολτό να κρυώσει. Βγάζω τα κουκούτσια και τις κορυφές πριν φυσικά .

2) Κάνω το κέικ. Πρώτα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Μετά τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν και τέλος τον πολτό με το αμύγδαλο. Αν δεν έχετε μην βάλετε αμύγδαλο.

3) Βουτυρώνω και αλευρώνω μία φόρμα για κέικ μικρή (24 εκατ.) και ρίχνω το κέικ μέσα. Ψήνω για 50-60 λεπτά στους 160 βαθμούς περίπου. Ή το ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Αφού ψηθεί το αφήνετε 10 λεπτά να "σταθεί" και σερβίρετε.

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.6 (24 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής

mary1974

πριν από 12 έτη 5 μήνες

Όταν με ρωτάς "τα τρώμε" τι εννοείς? τα λεμόνια τα βράζεις, εντάξει? Μετά τα αλέθεις και τα βάζεις μέσα στο ζυμάρι του κέικ (στο τέλος). Έτσι όπως είναι το ψήνεις. Οπότε τα τρώς, ναι. Μην ανησυχείς δεν πικρίζουν καθόλου μετά το ψήσιμο. Αυτό που σου εγγυούμαι είναι μια υπέροχη μυρωδια και σίγουρη επιτυχία!! Καλή τύχη!!

Οι νέες συνταγές μας