Κεικ με ολοκληρα λεμονια*

Υλικά συνταγής

1) Κάνω μικρές χαρακιές στη φλούδα των 2 λεμονιών (χωρίς να χαραχτεί η σάρκα τους). Βράζω (σε μέτρια φωτιά)τα λεμόνια ολόκληρα, σε νερό να τα σκεπάζει, για 25 λεπτά. Μετά τα πολτοποιώ στο μούλτι και αφήνω τον πολτό να κρυώσει. Βγάζω τα κουκούτσια και τις κορυφές πριν φυσικά .

2) Κάνω το κέικ. Πρώτα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Μετά τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν και τέλος τον πολτό με το αμύγδαλο. Αν δεν έχετε μην βάλετε αμύγδαλο.

3) Βουτυρώνω και αλευρώνω μία φόρμα για κέικ μικρή (24 εκατ.) και ρίχνω το κέικ μέσα. Ψήνω για 50-60 λεπτά στους 160 βαθμούς περίπου. Ή το ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Αφού ψηθεί το αφήνετε 10 λεπτά να "σταθεί" και σερβίρετε.

Σας εγγυώμαι ότι είναι το πιο... λεμονάτο κέικ που έχετε φάει!!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 

Σχόλια

Εικόνα: eleni

να ρωτήσω κάτι? τα λεμόνια που είναι μέσα στο κεικ, μετα τα τρώμε?

Εικόνα: mary1974

Όταν με ρωτάς "τα τρώμε" τι εννοείς? τα λεμόνια τα βράζεις, εντάξει? Μετά τα αλέθεις και τα βάζεις μέσα στο ζυμάρι του κέικ (στο τέλος). Έτσι όπως είναι το ψήνεις. Οπότε τα τρώς, ναι. Μην ανησυχείς δεν πικρίζουν καθόλου μετά το ψήσιμο.
Αυτό που σου εγγυούμαι είναι μια υπέροχη μυρωδια και σίγουρη επιτυχία!! Καλή τύχη!!

Εικόνα: eleni

ωραία!!! θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω...