Μαμούλια, τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά από τη Χίο!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 15/06/2022

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γλυκίσματα που έχετε φάει ποτέ. Τα μαμούλια, παραδοσιακό γλυκό της Χίου, μοιάζουν στην όψη με τους κουραμπιέδες και προσφέρουν μοναδική απόλαυση. Σίγουρα δεν θα μείνετε στο ένα!

Υλικά συνταγής

  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 320 γρ. αμύγδαλα
  • 320 γρ. βούτυρο
  •  320 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1 μισή πακέτο αλεύρι
  • Μισό κ.γλ. κανέλα
  • 1 φακελ. μπέικιν πάουντερ,
  •  1 κ.γλ. σόδα,
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε το βούτυρο στη φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη μαζί, να κάψει.

Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο με το βούτυρο, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα που είναι η ζάχαρη με το γάλα.

Καθώς τ' ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί η ζύμη.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Στην συνέχεια όταν ρίχνουμε ένα - ένα τ' αυγά, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τα ζυμώνουμε.

Παίρνουμε κουταλιά - κουταλιά της σούπας ζύμη και αφού την πλάσουμε στα χέρια μας την πλαταίνουμε.

Έπειτα, βάζουμε στο μισό της ζύμης γέμιση (μισό κουταλάκι) και με το άλλο μισό της ζύμης το κλείνουμε.

Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ανακατεύουμε ξυσμένο καρύδι με αμύγδαλο και τα μουλιάζουμε με ανθόνερο.

Προσθέτουμε και λίγη κανέλα.

Αφού φτιάξουμε όλα τα μαμούλια, τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο.

Τέλος όταν ψηθούν τα βουτάμε ένα - ένα στο ανθόνερο (μόνο από τη πάνω πλευρά) και μετά στην άχνη.

Τα μαμούλια είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά μας λίγο μπράντυ (5 κουταλιές της σούπας).

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας