Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Από giagia-eleni, 3 Δεκέμβριος, 2009
Μερίδες

Οι συνταγές για τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες έχουν πολλές παραλλαγές. Εδώ θα δούμε μια σούπερ συνταγή που προέρχεται από την Πελοπόννησο. Θα χρειαστούμε αμυγδαλόψιχα, αλλά αν δεν έχουμε, μπορούμε να αγοράσουμε αμύγδαλα, τα οποία ζεματάμε σε καυτό νερό και τα αλέθουμε...

Καταρχάς, βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, και τα «χτυπάμε» μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε στο μείγμα το αυγό, το κονιάκ και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε καλά. Το μυστικό είναι να δώσουμε αρκετή ώρα στο ζύμωμα για να είναι πιο εύκολο το «πλάσιμο».

Στη συνέχεια, πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε, και τους βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μόλις δούμε ότι οι κουραμπιέδες μας είναι έτοιμοι, τους βγάζουμε από το φούρνο, και τους τοποθετούμε σε πιατέλα. Τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τέλος τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (39 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας