Οι ωραιότεροι κουραμπιέδες που έχετε φάει ποτέ!

Υλικά συνταγής
Οι ωραιότεροι κουραμπιέδες που έχετε φάει ποτέ!

Η συνταγή για τους ωραιότερους κουραμπιέδες. Τραγανοί, αφράτοι και μοσχομυριστοί. Όλη η οικογένεια θα τους λατρέψει. Μην χάνετε χρόνο, μπείτε στην κουζίνα και ξεκινήστε. Οι γιορτές πλησιάζουν!

Υλικά συνταγής

  • 4-5 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • Μισό κ.γλ. βανίλια
  • 2 κούπες βούτυρο γάλακτος
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά (μόνο τους κρόκους)
  • Λίγη μαστίχα
  • Ανθόνερο
  • Μισό κιλό ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και μετά το κοσκινίζουμε.

Στο μίξερ, χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη μαστίχα, έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν.

Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια το αλεύρι, χτυπώντας τα μέχρι να γίνει η ζύμη μας αφράτη.

Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο αλεύρι, έτσι ώστε να μην κολλά στα χέρια μας η ζύμη.

Πλάθουμε με το χέρι τους κουραμπιέδες.

Σε ταψί στρώνουμε (για την ευκολία μας) άκαυστο αντικολλητικό χαρτί και τους βάζουμε, ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους.

Τέλος, ψήνουμε για μισή ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Όταν ροδίσουν, τους βγάζουμε από τον φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστοί τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε (μισοφέγγαρα, στρογγυλά ή κόβουμε κουπ πατ γιορτινά σχέδια).

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κουραμπιέδες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: