Υλικά Συνταγής
Μια διαφορετική συνταγή για το αγαπημένο λαχανικό όλων. Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά. Ένα απλό, εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό. Δοκιμάστε τες και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά συνταγής
- 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- Μισό κιλό κιμάς
- 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 4 μέτριες μελιτζάνες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. τυρί, τριμμένο
- 250 γρ. ντομάτα, τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε σε 5-6 μεριές χωρίς να φθάσουμε ως το τέλος.
Τις αλατίζουμε και τις σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με σκέπασμα με τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια βάζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά σε μέτρια φωτιά να απορροφήσει τα υγρά του.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το τριμμένο ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε στη φωτιά ώσπου να στεγνώσει ο κιμάς.
Έπειτα προσθέτουμε το τυρί και τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Τέλος γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τις μελιτζάνες στο μέρος που τις χαράξαμε, τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε 15 με 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο.
Οι μελιτζάνες με κιμά είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε φτιάξουμε από πριν τις μελιτζάνες, να τις βάλουμε στην κατάψυξη και έπειτα να τις ψήσουμε όποτε θελήσουμε να τις φάμε.
Άλλες συνταγές
- Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά, η παραδοσιακή συνταγή!
- Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά και τυριά
- Μελιτζάνες στο φούρνο με τυρί, σκέτο όνειρο!
- Πατάτες και μελιτζάνες ογκρατέν με χαλούμι, να γλείφετε τα δάχτυλά σας!