Υλικά Συνταγής
Μια εναλλακτική συνταγή για ένα λαδερό φαγητό που θα λατρέψετε. Μελιτζάνες με ρεβίθια, η τέλεια συνταγή. Υγιεινή, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή. Ιδανική και για χορτοφάγους!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
- 5 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλ. ρεβίθια
- Μισό φλ. ελαιόλαδο
- 3 μεγάλες ντομάτες, πολτοποιημένες
- 1 φλ. νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε λίγο (να κρατάνε).
Αρχικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε παχιές στρογγυλές φέτες και τις ξεπικρίζουμε μέσα σε αλατόνερο για 3-4 ώρες, αλλάζοντας μια-δυο με νερό.
Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ, ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο.
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες.
Έπειτα προσθέτουμε τα ρεβίθια ανακατεμένα με την ντομάτα και το νερό.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (το μείγμα των ρεβιθιών πρέπει να αρχίσει να βράζει).
Έπειτα από 30 με 40 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τέλος ψήνουμε για ακόμη περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου να πήξει η σάλτσα.
Οι μελιτζάνες με ρεβίθια είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Καλό είναι το φαγητό αυτό να το έχουμε ετοιμάσει 5-6 ώρες προτού το σερβίρουμε.
Άλλες συνταγές
- Νόστιμα ρεβίθια με μελιτζάνες, η Σερραϊκή συνταγή!
- Νόστιμα και θρεπτικά ρεβίθια στο φούρνο
- Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί
- Ρεβίθια με πιπεριές στον φούρνο, απλά τέλεια!
- Νόστιμα και θρεπτικά ρεβίθια στο φούρνο