Μελιτζάνες τουρσί, σκέτη νοστιμιά!

Υλικά συνταγής
Μελιτζάνες τουρσί, σκέτη νοστιμιά!

Μια συνταγή που αξίζει τον κόπο να φτιάξετε. Μελιτζάνες τουρσί, σκέτη νοστιμιά! Τα τουρσιά, προτιμώνται ιδιαίτερα στο τραπέζι ως συνοδευτικά του κυρίου φαγητού. Δοκιμάστε τις μελιτζάνες και δεν θα χάσετε. Μοναδική και πικάντικη γεύση.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες, μικρές
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 6–7 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες  
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • Λίγο σέλινο, ψιλοκομμένο
  • Λίγα κλωνάρια σέλινου
  • 1 λίτ. ξύδι
  • 2 κ.σ. αλάτι, χοντρό
  • 1 λίτ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και χαράζουμε κατά μήκος σταυρωτά.

Τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 8 με 10 λεπτά.

Στην συνέχεια, τις βγάζουμε σε ξύλο κοπής και βάζουμε βάρος επάνω για μερικές ώρες, να στραγγίσουν.

Έπειτα, ενώνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Γεμίζουμε τις σχισμές της μελιτζάνας και τις δένουμε με τα κλωνάρια του σέλινου.  

Τέλος τις βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο, περιχύνουμε ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι  και τις αφήνουμε να μείνουν για 15 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να φτιάξουμε τουρσί και με διάφορα άλλα λαχανικά όπως πιπεριές, αγκινάρες, λάχανο κλπ.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής