Μηλόπιτα, η παραδοσιακή Αμερικάνικη συνταγή

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσετε. Παραδοσιακή Αμερικάνικη μηλόπιτα. Εύκολη και λαχταριστή. Απολαύστε την κάθε ώρα της ημέρας. Δε θα μείνει ούτε ψίχουλο!

Υλικά συνταγής

  • 2 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. νερό, κρύο

Για τη γέμιση

  • 6 μήλα Granny Smith
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη, σε κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και πατώντας με τον αναδευτήρα ζύμης, σχηματίζουμε χοντρά τρίμματα.

Ρίχνουμε το νερό και ενώνουμε τα τρίμματα σε μια μπάλα.

Στην συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.

Ανοίγουμε το ένα και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας 22 εκατοστών.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φετάκια.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και την κανέλα.

Έπειτα, πασπαλίζουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα και τα βάζουμε μέσα στην ταρτιέρα.

Κατόπιν, βάζουμε τα κομματάκια της μαργαρίνης εδώ κι εκεί, επάνω στο μήλο.

Ανοίγουμε το δεύτερο μέρος της ζύμης σε φύλλο και σκεπάζουμε μ' αυτό τα μήλα.

Βρέχουμε και κολλάμε τα δύο φύλλα τριγύρω, στην περιφέρεια της τάρτας και τα πατάμε με τα δάχτυλα, να κολλήσουν.

Τέλος, τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης με τις μύτες ενός πιρουνιού και ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45 λεπτά περίπου.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να την συνοδέψουμε με παγωτό βανίλια.
  • Για έξτρα νοστιμιά, πασπαλίζουμε την μηλόπιτα με άχνη.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μηλόπιτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (13 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας