Μηλόπιτα, λαχταριστή και καραμελωμένη

Υλικά συνταγής
Λαχταριστή μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα

Μια συνταγή για ένα μοναδικό γλυκό. Λαχταριστή μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα. Σερβίρετε την ζεστή ή κρύα με γαρνίρισμα σαντιγί η παγωτό. Σκέτη απόλαυση.

Υλικά συνταγής

  • 6 μήλα, μέτρια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. ζάχαρη, καστανή  
  • 70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική  
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • 160 γρ. γάλα
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 βανίλιες
  • Μισό κ.γλ. κανέλα
  • 1 μισή φλ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα και στην μεσαία θέση.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 φέτες.

Στην συνέχεια λιώνουμε τα 50 γραμμάρια βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε τα μήλα και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Προσθέτουμε καστανή ζάχαρη και σοτάρουμε 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να πυκνώσει η σως.

Τα αδειάζουμε στο ταψί ή πυρέξ βουτυρωμένο και αφήνουμε 5 με 6 λεπτά να κρυώσει λίγο.  

Έπειτα σε ένα μπολ, ενώνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και κάνουμε λακκούβα.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την κρέμα και τις βανίλιες.  

Τέλος αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά, ρίχνουμε την καρυδόψιχα, περιχύνουμε τα μήλα με το μίγμα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά ώσπου να στερεοποιηθεί.  

Η μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Όταν βγάλουμε την μηλόπιτα μας από τον φούρνο, μπορούμε να την πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα.
  • Πρέπει να προσέξουμε το βούτυρο μας, να είναι λιωμένο και όχι απλά ζεστό.
  • Αντί για βανίλιες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: