Μοσχαράκι γιαουρτλού στη γάστρα

Υλικά συνταγής

Μια ωραία συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Μοσχαράκι γιαουρτλού στη γάστρα. Εξαιρετικά γευστικό φαγητό. Η σως γιαουρτιού κάνει την διαφορά. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό μοσχάρι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο  
  • 1 φλ.τσ. λευκό κρασί,
  • 500 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες  
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. δυόσμο, αποξηραμένο

Για τη σως γιαούρτι  

  • 500 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό  
  • Μισό κ.γλ. ρίγανη  
  • Μισό κ.γλ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζεματίζουμε για 10 λεπτά το κρέας με νερό.

Έπειτα, το σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην γάστρα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3 με 4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε να σοταριστεί για λίγα λεπτά.

Στην συνέχεια, σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε ντομάτα, μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την γάστρα.  

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες περίπου.

Αφού ψηθεί το κρέας και μαλακώσει, χτυπάμε σε μπολ ελαιόλαδο, ξύδι και μυρωδικά.

Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι και περιχύνουμε στο ζεστό φαγητό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι και πατάτες.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για μοσχάρι

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: