Υλικά Συνταγής
Ένα λαχταριστό και γλυκό σνακ που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε. Μπανάνες στο φούρνο. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. Ειδικά τώρα που είναι οι εποχή τους, είναι ότι καλύτερο!
Υλικά συνταγής
- 4 μεγάλες μπανάνες
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- Μισό κ.γλ. κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 3 κ.σ. ρούμι
- 2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες.
Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, καλύπτοντας όλη τη βάση του.
Αναμειγνύουμε σ’ ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, τη φλούδα πορτοκαλιού, το ρούμι και τη ζάχαρη.
Περιχύνετε με αυτά τις μπανάνες.
Κατόπιν, λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τις μπανάνες.
Ψήνουμε για 13 με 15 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι και να ροδίσουν λίγο οι μπανάνες.
Τέλος, σερβίρουμε τις μπανάνες ζεστές με το σιρόπι τους.
Οι μπανάνες στο φούρνο είναι έτοιμες.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να σερβίρουμε τις μπανάνες με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό.
Άλλες συνταγές
- Κέικ σοκολάτας με μπανάνα
- Διαφορετικό κέικ καρότο με πορτοκάλι και μπανάνα
- Ξεχωριστή τάρτα με μασκαρπόνε και μπανάνα
- Διαφορετική σούπα με μπανάνα, η συνταγή από την Κούβα