Μπιφτέκια φούρνου, βασική συνταγή

Υλικά συνταγής
Μπιφτέκια φούρνου, βασική συνταγή

Αν ψάχνετε μια καλή συνταγή για μπιφτέκια, εδώ είστε. Αυτή εδώ είναι η βασική συνταγή που χρησιμοποιώ για να φτιάξω μπιφτέκια, που όλοι γλείφουν και τα δάχτυλά τους. Είναι και εύκολη, όπως θα δείτε.

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια σε τρίφτη ή μούλτι.

Σε ένα μπωλ, ανακατατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τα αυγά, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την κέτσαπ.

Ζυμώνουμε με ζήλο τον κιμά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα και πλάθουμε όσα μπιφτέκια θέλουμε, ανάλογα με τα γούστα μας.

Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας σε ταψί με λίγο λάδι (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηγάνι με νερό!!!).

Από πάνω απλώνουμε ένα αλουμινόχαρτο για να τα προστατεύσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς) για περίπου μία ώρα.

Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα!  Τα σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή με βρασμένα λαχανικά.

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές

Αντί για ρίγανη, μπορείτε να βάλετε δυόσμο. Τα μπιφτέκια θα γίνουν πιο μυρωδάτα και θα θυμίζουν περισσότερο κεφτέδες.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.6 (Ψήφοι: 5)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: