Μπρουσκέτες με χταπόδι και αγγούρι, η μεσογειακή γεύση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/06/2024

Αναζητάτε μια ελαφριά και δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι; Η μπρουσκέτα με χταπόδι και αγγούρι είναι η ιδανική επιλογή! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του χταποδιού με την δροσιστική φρεσκάδα του αγγουριού, δημιουργώντας ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα σας γοητεύσει. Είναι εύκολη στην προετοιμασία και ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα, ένα ορεκτικό ή σνακ. Απολαύστε τες!

Υλικά συνταγής

  • 1 μπαγκέτα σε φέτες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 χταπόδι
  • 3 αγγούρια
  • Μισό φλ. ξύδι
  • Μισό φλ. κρασί
  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά κόβουμε το σκόρδο στη μέση και το τρίβουμε στις φέτες μπαγκέτας.

Με πινέλο αλείφουμε το ελαιόλαδο, τις βάζουμε σε σχάρα και ψήνουμε στους 200 Βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά να τραγανίσει.

Έπειτα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.

Κατόπιν το κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε ρίγανη, ελαιόλαδο και ξύδι.

Τέλος βάζουμε πάνω σε κάθε μπρουσκέτα φέτες χταπόδι, φέτες αγγούρι και περιχύνουμε με λίγο λαδόξυδο.

Η μπρουσκέτες με χταπόδι και αγγούρι είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πριν το κόψουμε σε φέτες.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά, όπως ντομάτα, κρεμμύδι, κάπαρη ή ελιές.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας