Νόστιμες τορτίγιες με κιμά και γραβιέρα

Υλικά συνταγής

Η συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Νόστιμες τορτίγιες με κιμά και γραβιέρα. Απολαύστε τες κάθε ώρα της ημέρας. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 12 τορτίγιες (Μεξικάνικες κρέπες)
  • 400 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί, ξηρό
  • 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • Μισό κ.γλ. ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι 10 με 12 λεπτά, ανακατεύοντας.

Σβήνουμε με το κρασί, στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά.

Αρωματίζουμε με τον μαϊντανό.

Αφήνουμε τον κιμά, να κρυώσει.

Κατόπιν, προσθέτουμε τη γραβιέρα και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε πάνω σε κάθε τορτίγια ένα μαρουλόφυλλο, μοιράζουμε το μείγμα του κιμά και τέλος τυλίγουμε τις τορτίγιες σε ρολά.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε, αντικαθιστούμε τον μαϊντανό με κόλιανδρο.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: